Basisworkshop mozaiek

 

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en wil je eens wat anders proberen? Dan is het maken van een mozaïek een echte aanrader!

Of wil je iets leuks organiseren op de vrijgezellendag van je vriendin en weet je niet zo goed wat? Dan is een mozaïekworkshop wellicht een leuk idee!

 

Mozaïek is een vorm van kunst die ver teruggaat in de geschiedenis en waarvan tot op heden nog steeds veel gebruik wordt gemaakt.

Een mozaïek is eigenlijk zoveel als het rangschikken van een heleboel kleine deeltjes tot een samenhangend geheel. Materiaal dat hierbij o.a. gebruikt kan worden is: keramisch materiaal (zoals mozaïektegeltjes en vloer- of wandtegels), marmer, glastegeltjes, glasstenen, gekleurd glas, smalti, spiegel, kiezels, kralen en schelpen.

 

Je kunt mozaïek toepassen op allerlei ondergronden zoals hout, glas, terracotta, beton, metaal en kunststof. Maar het vergt een hele studie om te weten welke lijm- en hechtmiddelen nodig zijn, in combinatie met het materiaal waarmee je wilt werken op de ondergrond, om zo lang mogelijk plezier te hebben van je werkstuk. Zeker als je je werkstuk buiten wilt plaatsen. Dit, vanwege het ongunstige klimaat in ons land; veel regen, vorst.

 

Daarom beginnen we bij het begin; met een basisworkshop. Dit houdt in dat je:

  • een ontwerp maakt aan de hand van voorbeelden en/of eigen ideeën
  • uitleg krijgt over de materialen/gereedschappen waarmee je gaat werken tijdens deze workshop
  • een voorwerp voor binnengebruik gaat mozaïeken met gekleurde wandtegels. Je hebt hierbij de keuze uit een spiegel, een dienblad, of een schaal.
  • uitleg krijgt over hoe je thuis je werkstuk moet voegen. Je krijgt voegmiddel en instructies mee.
  • Je wordt voorzien van koffie, thee en lekkers.

De basisworkshop duurt 3 uur en kost alles inclusief € 30,- per persoon. Per workshop kunnen minimaal 3 en maximaal 8 personen deelnemen.

 

Datum en tijd in overleg!